Tänään ärsytti isosti. Jotenkin, kun kaikki on pikkuriikkisen vaikeampaa kuin tavallisesti, alkaa jokin näistä pienistä asioista tuntua aivan ylitsepääsemättömältä. Tänään se asia, joka mursi vallin oli pyykit.
Nyt voin jo nauraa itselleni. Pesin pyykkiä pesutuvassa, mutta täällä ei ollut mitään paikkaa, missä kuivata vaatteet, jos ei halua tuhota niitä kuivausrummussa (ja tuhlata samalla hirmuisesti energiaa). Olin itse asiassa hokannut tämän asian päivällä ja käynyt töiden jälkeen ostamassa kuivaustelineen. Ostin telineen kuitenkin kiireessä. Käteen tarttui pieneen tilaan menevää mallia oleva teline, mutta kotona hokasin, että sen virittelemiseen olisi tarvinnut poraa ja vaikka mitä. Märät pyykit kassissa olin sitten aivan raivoissani siitä, miten hankalaa kaikki on. Eihän minulla ole edes tuolin karmeja, joille vaatteita ripustella. Eikä kukaan edes ymmärtänyt, että minulla on joku ongelma. Mikset vaan pistä niitä kuivaajaan. Ainoa, joka ymmärsi kuivausrummusta kieltäytymiseni oli Latvialainen vaihtari naapurihuoneesta. Koska olemme aina samaa mieltä asioista, alan uskoa, että Suomi on pikemminkin osa Itä-Eurooppaa kuin Skandinaviaa. 

Pesutuvassa sattui myös ihan hauskoja kommelluksia. Kerrankin olin oikeasti vähän tyhmä enkä vaan vaikuttanut siltä. Yleensä vaikutan täällä idiootilta. Tai siltä tuntuu. Koska näytän ja kuulsotankin noin pienissä sananvaihdoissa ruotsalaiselta, ei minua heti ajatella turistiksi, vaan vaikutan vaan vähän hölmöltä. Mutta siis takaisin pesutupaan...

Pesutupaan tuli samaan aikaan kanssani joku ruotsalainen poika, jolla oli hirveät lastit pyykkiä, jonka parissa alkoi hääräilemään.Itse aloin ensimmäisenä lukea seinällä olevia "käyttöohjeita". Poika kysyi minulta, että pesenkö ensimmäistä kertaa elämässäni pyykkiä? Eka kerta täällä, kun pesen pyykkiä,  muutin just. Nää koneethan on joka paikassa samanlaisia.

Hakiessani pyykkejä paikalta lähti samaan aikaan kanssani joku vaihtari. Meikä sitten onnessaan kävelee hissin ovi (en hississä onneni ohi) Hissi on vähän kummallisessa nurkassa ja olin vieläpä tullut toisella puolella taloa olevilla hisseillä. Eipä mitään. Takaisin päin ja hissiin. Takanani kulkenut poitsu siihen: Katoinkin, että ulkonakon sä asut? (edessä päin olisi ollut pyörävarasto ja uloskäynti.)  Minähä siihen vaan, että joo käyn täällä vaan pesemässä pyykkini. Samalla painoin hissin nappulaa. Oho väärä kerros. Siinä sitten seistiin yhdessä ylimääräisessä kerroksessa odottamassa, että hissi jatkaisi matkaa.

Ei yhtään blondiutta täällä liikkeellä.

Tänään olisi pitänyt kirjoittaa ihmisoikeuksista. Tai edes osallistua ihmisoikeus aiheiseen runotorstaihin, mutta ehkä ehdin vielä joku toinen päivä. Oli myös tarkoitus kirjoittaa ruotsalaisten opiskelijoiden huonoista oloista (meillä suomessa on niin hyvin) sekä ruotsalaisten suolankäytöstä, mutta jäi sitten. Tällaista tällä erää.