olivat ainoat, jotka uskaltautuivat uimaan kylmään meriveteen. Itseäni ei kylmyys huoleta, mutta hieman taas ällötti, kun näki mitä kaikkea skeidaa laiturin alle on kerääntynyt. Tukholmalaiset eivät muutenkaan ole mitään kaikkein siisteintä väkeä, tai sitten ne ovat turistit, jotka sotkevat, en halua haukkua väärää puuta, mutta tuntuu että kaikki lentää kadulle, vaikka roskakorejakin on kiitettävän paljon.

Minulle on todella kehittynyt täällä silmä tunnistaa suomalaiset, ulkonäöstä sekä tietysti ruotsi tai englannin aksentista. Ja suomalaisia tuntuu olevan joka paikassa. Sekä tietysti niitä, joilla on suomalaista sukua. Viime viikolla puhuimme kolmen ainakin jonkin tasoisesti suomenkielisen kanssa ruotsia (tosin voi kai myös sanoa, että olimme kaikki jonkin tasoisesti ruotsinkielisiä). Eilen nk:n kassa pyysi minulta henkkaria. Ajokorttiani katsellessaan hän sitten totesi, ettei sitä olisikaan tarkoittanut, kun korttini olikin ulkomaalainen. Minä siihen sitten, että joo se on suomalainen. Tämän jälkeen kassa totesi suomeksi: Mun äitini on suomalainen, mutta mun suomi ei ole kovin hyvä. Muutenkin ruotsalaiset ovat kovin innokkaita tuomaan esiin suomalaisia sukujuuria, vaikka ne olisivat kaukaisia. Toisaalta, miksipä ei, onhan moni hyvä asia ruotsissa ainakin jonkin asteisesti ruotsinsuomalaista tai ruotsinsuomenruotsalaista. Kent, Markus Krunegård ja Laakso, Anna Järvinen. (En jaksa tuubilinkittää, kaivelkaa itse)

Suomalaisten tunnistamisen lahjaa ei ole kaikille suotu. Käydessäni kahvilla Herman´s trädgårdcaféssa, joka on  aivan mahtava vegeruokapaikka täydellisellä näköalalla, joku nainen uhui ensin ruotsia tyttärensä kanssa. Seisoi siinä keskellä käytävää ja pällisteli jotain. Tämän jälkeen hän alkoi puhua suomeksi ja sanoi hetken kuluttua, ja toikin tossa vaan ohitti mut. Automaattisesti käännyin ympäri. Nainen siihen: "ja sä ymmärrät tietty suomea". Suustani pääsi "joo, sori". Tarkoituksena oli pahoitella ohitteluani (joka oli vahinko, jos sellaista nyt tapahtui), mutta kuulosti siltä kuin olisin pahoitellut suomen kielen taitoani. Toisaalta naiselle varmaan oli todellisuudessa pahempaa se, että osasin suomea kuin se että ohittelin.

Tänään oli tajuttoman tehokas. Ensin töissä ja sitten kotona. Kotona siivosin sekä huoneen, että kylppärin. Sattuipa sekä työ että kotioloissa kommelluksiakin. Ensinnäkin olin laittanut evässalaattia, mutta unohdin sen kotiin. Kotona siivotessa töräytin pesuainetta sankoon joka oli täynnä höyryävän kuumaa vettä (täällä tulee hanoista uskomattoman kuumaa vettä) Oli sitten koko huone jossain myrkkypesuainekaasuissa. Tuliki hiukka pahaolo ja kuuma ja väsy siinä siivotessa, mistä seurasi uimareissuni. Siellä  hyytävässä vedessä polskutteli minä ja silkkiuikkuperhe.